هولوگرام
در این مقاله در خصوص موضوعات زیر بحث میکنیم :
هولوگرام تصویری سه بعدی میباشد که با طراحی توسط دستگاههای لیزری به صورت برچسب در میآید. به عبارتی هولوگرام تصویری است که درون پلاستیک، شیشه و یا فلز حبس شده است. این تصاویر سه بعدی، همان اشکال براق و متالیک با تصاویری مبهم درون خود هستند. از آنجایی که تکثیر آنها بسیار دشوار میباشد میتوانند با جعل و تقلب مقابله کنند. به همین دلیل است که در بازار امنیت تجاری از کارایی و محبوبیت بالایی برخوردار هستند. شما نمیتوانید هولوگرام را کپی کنید. به همین دلیل است که از این تصاویر، برای برچسب اطمینان روی کالاهای مصرفی استفاده میشود تا اصالت کالای تولید شده توسط شرکت را تضمین کنند.
ساخت هولوگرام
میتوانیم این اشکال براق و متالیک را در اسکناس، کارتهای اعتباری و حتی بستههای نرمافزار ببینیم که معمولاً برای اثبات اصل بودنشان از از این روش استفاده میکنند.این تصاویر حتی میتوانند کاربرد علمی و پزشکی هم داشته باشد. دانشمندان در تکنیکی به نام تداخلسنجی هولوگرافی از یک قطعهی موتور مانند، یک هولوگرام میسازند و آن را به صورت یک تصویر سه بعدی ذخیره میکنند تا بعداً بتوانند از آن استفاده کنند. اگر بعداً از این موتور، یک هولوگرام دیگر بسازند با مقایسهی این دو شکل با همدیگر میتوانند هرگونه تغییر و در نتیجه فرسایش و نقص احتمالی در موتور را شناسایی کنند.
طراحی و تولید هولوگرام
سابقه فعالیت صنایع چاپ و بستهبندی سینا در عرصه تولید و چاپ هولوگرام به بیش از 2 دهه میرسد. سالیان سال است که طراحی هولوگرام به یکی از مهمترین و متداولترین ابزارهای تأمین امنیت اسنادی همچون بلیط، چک و اوراق بهادار تبدیل شدهاست. در طی این سالها و همگام با پیشرفت تکنولوژی شاهد اضافه شدن خصوصیات و ویژگیهای شگفتانگیزی بودهایم که آنها را به بهترین گزینه برای حفظ امنیت اسناد و مدارک و جلوگیری از جعل آنها تبدیل میکند. برای شمار کثیری از شرکتها طراحی کردهایم که علاوه بر حفظ و تقویت هویت برندشان، امنیت آنها را در برابر اقدامات جعل و کلاهبرداری تضمین میکنند.
موارد استفاده از هولوگرام
این روش کارایی بالاتری نسبت به الگوهای سابق دارد زیرا در این روش نیازی به صفحه ی مسطح و شفاف نیست .برای مثال این گروه هولوگرام را بر روی درپوش یک بطری ساخته بودند .آن ها هم چنین کد هولوگرافی QR-نوعی بارکد و یک امضای هولوگرافی دست نوشته ای را بر روی آن حک کرده بودند .
دانیال ای اسمالی یک مهندس الکترونیک و کامپیوتر در دانشگاه باریغام گفت این تکنولوژی یک نمونه ی کلاسیک از هولوگرافی نوری می باشد .از نکات مثبت این تکنولوژی این است که هر ماده ای که لایه ی جاذب کدر بر سطح خویش دارد قابلینت تبدیل شدن به هولوگرام را دارد .وی هم چنین به این مسءله اشاره کرد که این تکنولوژی گشایش دروازه ای به سوی انبوهی از مواد برای به کار گیری در هولوگرافی های کدر می باشد .
نحوه ی ساخت هولوگرام
ساخت هولوگرام سه بعدی خانگی ساده تر از چیزی است که تصور می کنید.به طور میانگین هر ساله هزاران دانش آموز،کارورز ،استاد و...هولوگرام ها را در خانه ،محیط کار و یا در مدرسه می سازند.برای ساخت هولوگرام ها به تعدادی منابع پایه ی هولوگرافی ،لوازم خانگی ،اتاق تاریک و در حدود 30دقیقه زمان برای پردازش تصویر نیاز است.با کنترل زمان و استفاده از توانمندیتان قادر به ساخت هولوگرام های تخصصی خواهید بود . مراحل ساخت برچسب هولوگرام به صورت زیر است.
مرحله یک از چهارم
- تهیه مواد مورد نیاز برای ساخت هولوگرام
1-مواد مورد نیاز را به صورت آنلاین و یا از فروشگاه های فیلم برداری تهیه کنید.قبل از آغاز کار از تهیه ی تمامی مواد مورد نیاز اطمینان کافی کسب کنید .تمامی مواد را از فروشگاه های معتبر و تخصصی فیلم برداری و یا به صورت اینترنتی تهیه کنید:
- صفحات باریک هولوگرافی
- اشاره گر لیزری هولوگرافی مادون قرمز
- بسته های پردازشگر هولوگرافی
- عینک ایمنی
- دستکش های لاستیکی ضخیم
- کتاب جلد مقوایی بزرگ
- انبر فلزی
2- یک جسم سه بعدی و درخشنده برای چاپ هولوگرام انتخاب کنید.اجسام مات ،پلاستیکی ،ساخته شده از خز و یا پارچه به راحتی در حین کار تاب بر می دارند.برای ایجاد تصویری واضح تر از یک جسم سه بعدی ،فلزی و یاچینی که نور را به راحتی بازتاب می دهد و بزرگتر از صفحات هولوگرافی تان نیست ،استفاده کنید.
-برای نمونه سکه بهترین نمونه برای ساخت یک هولوگرام است .اما یک جسم پارچه اصلا ایده آل چنین کاری نیست .
3-هولوگرام را در یک اتاق تاریک بسازید.هولوگرام ها در اتاق تاریک به سبب تفاوت زیاد میان جسم و محیط پیرامون بهتر پردازش داده می شوند .اتاق را کاملا تاریک کنید و در صورت نیاز تمامی پنجره ها و منابع نوری را با کاور پوشش دهید.
از پردازش هولوگرام ها در محیط هایی با کفی های تخته ای پر سر وصدا ،وزش ناگهانی هوا و هر گونه صدای ناخواسته خودداری کنید.اتاق های آجر کشی شده ،بتونی و یا کف پوش های فرشی از هر نظر مناسب و ایده آل به نظر می رسند.
-تا زمانی که جسم را با یک اشاره گر لیزری روشن می کنید نیازی به خاموش کردن لامپ ها نیست.
4-شی موردنظر را بر روی یک میز محکم قرار دهید.از میزهای محکمی که در آن امکان هیچ گونه حرکتی وجود ندارد ،استفاده کنید.اگر موفق به پیدا کردن چنین میزهایی نشدید ،کف پوش های بتونی ،آجری و مسطح راجایگزین آن کنید.
-اگر نگران جابه جایی شی مورد نظر بر روی میز هستید آن را به یک تکیه گاه چوبی و یا فلزی بچسبانید.
5-از دستکش و کلاه ایمنی در حین کار استفاده کنید:
مواد شیمیایی پردازشگر به صورت رقیق و یا خشک سمی و خطرناک هستند.از دستکش محکم و عینک ایمنی برای محافظت از پوست و چشم استفاده کنید .
-هرگز به مواد شیمیایی پردازشگر را بدون دستکش و عینک ایمنی برای جلوگیری از هر گونه جراحت دست نزنید.
-اگر نسبت به بوهای شیمیایی حساسیت دارید از یک ماسک تنفسی در حین کار استفاده کنید.
مرحله ی دو از چهارم
- استفاده از اشاره گرهای لیزری
1-اشاره گر لیزری هولوگرافی مادون قرمز را جای گذاری کنید.از یک گیره ی لباس برای ثبات اشاره گر لیزری به پایه ی پلاستیکی استفاده کنید.پایه را بر روی یک سطح مسطح محکم در حدود یک تا دو فاتوم بالاتر از جسم مورد نظر قرار دهید.
-برای جلوگیری از آسیب به چشم از نگاه کردن مستقیم به اشعه ی لیزری و یا تاباندن اشعه ی لیزری به چشم دیگران خود داری کنید.
2-اشعه ی لیزر را به گونه ای تنظیم کنید تا جسم کاملا روشن شود.اشاره گر لیزری را روشن کرده و آن را مستقیما به جسم بتابانید .اشعه ی لیزری را مستقیما مماس بر سطح جسم بتابانید تا آن را به طور کامل روشن کنید.
تمامی لامپ های موجود در اتاق را خاموش کنید.تمامی لامپ ها را خاموش کرده و از ورود هر گونه منابع طبیعی نور به داخل اتاق خودداری کنید.اتاق پردازش هولوگرام به گونه ای تاریک باید باشد تا امکان خواندن نوشته های چاپی وجود نداشته باشد.
-اگر چشم هایتان به تاریکی بیش از اندازه حساسیت دارد یک چراغ خواب کوچک به زیر میز نصب کنید.
مرحله سه از چهارم
1-محل تابش اشعه ی لیزری را با یک کتاب و یا هر جسم دیگر مسدود کنید.یک کتاب ضخیم و یا هر چیز دیگر مابین اشاره گر لیزری و جسم قرار دهید تا اشعه آن را مسدود کنید.کتاب به عنوان نوعی شاتر برای گرفتن تصویر هولوگرافی عمل می کند .
از یک جسم محکم به عنوان شاتر استفاده کنید.اجسام شفاف و نیمه شفاف مانعی برای اشعه های لیزری به حساب نمی آیند.
2-نوار هولوگرافی را در نقطه ی عکس جسم قرار دهید.نوار هولوگرافی را در جهت مخالف جسم قرار دهید.اگر نوار هولوگرافی ضخامت کافی برای ایستادن را ندارد ،آن را با پوششی از پلاستیک در دو جهت قرار دهید .
-نوار هولوگرافی را ده الی بیست ثانیه قبل از فرآیند تصویر برداری جای گذاری کنید .
-صفحات هولوگرافی را در یک جعبه ی بسته قرار دهید تا برای تهیه ی عکس های واضح کارایی لازم را داشته باشند.
3-شاتر جسم را در حدود 1الی 2اینچ بالاتر از میز قرار دهید. در این مرحله کتاب باید از رسیدن اشعه ی لیزری به صفحه شود.کتاب را در حدود ده الی بیست ثانیه به حالت سکون قرار دهید.
-از بروز هر گونه حرکت ناگهانی که باعث ایجاد اختلالاتی در تصویر می شود ،جلوگیری کنید.
4-در حدود ده ثانیه جسم مسدود کننده را بردارید. جسم مسدود کننده را در حدود ده ثانیه برای رسیدن نور به صفحه ی هولوگرافی بردارید.سپس پس از ده ثانیه جسم مورد نظر را به حالت اولیه برگردانید.
مرحله ی چهارم از چهارم
1-مواد پردازشگر شیمیایی را طبق دستورالعمل با یکدیگر ترکیب کنید.پودرهای شیمیایی پردازشگر را در یک ظرف شفاف با یکدیگر ترکیب کنید .پس از مطالعه ی دقیق دستورالعمل بسته میزان مورد نظر از آب و محلول را در یک کاسه ترکیب کرده و آن را به آرامی با میله ی باریک فلزی ترکیب کنید.
-ترکیبات باید طبق دستورالعمل های بسته بندی باشد .
-در زمان استفاده و ترکیب مواد شیمیایی پردازشگر از دستکش و عینک ایمنی استفاده کنید.
-در برخی از بسته ماده ی ظهور و محلول رنگ زدا برای پردازش هولوگرام ها وجود دارد.هر یک از مواد باید جداگانه با یکدیگر تر کیب شوند.
2-هولوگرام را به مدت بیست ثانیه در محلول ظاهر کننده ی فیلم قراردهید و سپس آن را آبکشی کنید.از یک انبر فلزی برای حرکت دادن هولوگرام ها در محلول به سمت عقب وجلو استفاده کنید .بعد از سی ثانیه هولوگرام را در کاسه ای از آب گرم به مدت سی ثانیه آبکشی کنید.
3-این مرحله را محلول رنگ زدا تکرار کنید. پس از گرفتن جسم مورد نظر با یک انبر آن را در محلول رنگ زدا به مدت سی ثانیه به جلو و عقب به حرکت در آورید.پس از گذشت بیست ثانیه هولوگرام را به مدت سی ثانیه در آب ولرم شست و شو دهید.
-بهتر است از ظرف آب دیگری نیز برای شست و شوی مجدد هولوگرام ها استفاده شود.
4-صفحه ی هولوگرافی را در کنار دیوار خشک کنید.صفحه ی هولوگرافی را به صورت عمودی و در جهت مخالف دیوار نگه دارید .به همین منظور دستمالی در زیر شیشه قرار دهید تا آب اضافی شیشه را به خود جذب کند.بهتر است صفحه در محیط تاریک خشک شود .
-مدت دو الی ساعت زمان بسته به سایز صفحه برای خشک شدن کامل صفحه لازم است .
5-تصویر هولوگرام را برای شناسایی عیوب موجود در آن بررسی کنید.بعد از خشک شدن کامل صفحه آن را در معرض نور مستقیم خورشید قرار دهید تا هولوگرام کامل را بررسی کنید.اگر از نتیجه ی نهایی پردازش تصویر رضایت کافی را داشتید ،هولوگرامتان آماده است .
-در صورت هر گونه نارضایتی نسبت به نتیجه آزمایش را با یک هولوگرافر تخصصی تکرار کنید.
-اگر از نتیجه ی کارتان راضی نیستید ،به هیچ عنوان ناامید نشوید.ساختن هولوگرام های با کیفیت مانند بسیاری از کارهای تخصصی به زمان ،تکرار و تمرین نیاز دارد .
:: برچسبها:
هولوگرام , ساخت هولوگرام , طراحی هولوگرام , انواع هولوگرام , سفارش هولوگرام ,
:: بازدید از این مطلب : 356
|
امتیاز مطلب : 0
|
تعداد امتیازدهندگان : 0
|
مجموع امتیاز : 0